پرده‌هایی از نقش و نگارهای زاگرس در خانه هفت‌دست

پرده‌هایی از نقش و نگارهای زاگرس در خانه هفت‌دست

آموزش همیشه جزئی از کار فرهنگی بوده و هست. خانه هفت‌دست هم که خود را موسسه فرهنگی می‌داند، می‌کوشد تا بستری برای آموزش از نوعی تازه باشد. به همین خاطر در رویدادی یک‌روزه فضای خود را در اختیار بوم‌گردشگری عشایری بویاق قرار داد تا کودکان و والدین‌شان را با فرهنگ ایل قشقایی آشنا کند.

آشنایی کودکانِ شهری با فرهنگ و شیوۀ زندگی عشایرِ ایران اتفاقی است ارزشمند که جای خالیِ آن در سیستم آموزشیِ تجربه‌گرای بچه‌های ما محسوس است. کشورمان ایران دارای بیشترین تعداد جمعیتِ کوچ‌روی فعال در جهان است و این جمعیت، خود شامل اقوام مختلفی است که هریک آداب و رسوم، فرهنگ، منطقه جغرافیایی و لباس و پوشش‌های متفاوتی دارند.
با همین دغدغه بوم‌گردشگری عشایری بویاق رویداد «نقش‌ها و نگارهای زاگرس» را در خانۀ هفت‌دست برای کودکان و والدین برگزار کرد. رویدادی که میان بچه‌های تهران و ایل قشقایی آشنایی و پیوند برقرار کرد. 
در این رویداد، بچه‌ها در قالب بازی و نمایش، با مراحل تولید گلیم و دست‌بافته‌های عشایرِ قشقایی آشنا شدند، از شستن گوسفندان و پشم‌چینی، تا نخ‌ریسی و رنگ کردن نخ‌ها و طراحیِ نگاره‌های به کار رفته در بافته‌ها که برگرفته از قصه‌ها و مشاهدات و تجربیات روزمرۀ این عشایر است. داستان‌های کوه و دشت را پای پرده‌خوانی عموی مهربانشان شنیدند و با خنده‌هایشان فضای حیاط را پر کردند.
همچنین والدین حکایات و داستان‌هایی از این ایل را شنیدند و برای ساعاتی خود را در فضای ایل و عشایر زاگرس‌نشینِ قشقایی یافتند. در آخر بچه‌ها و پدر مادرهایشان مهمان آش دوغ محلی بودند و با کاردستی‌های کاغذی‌شان شاد و شورمند از خانه ما خداحافظی کردند.
ارتباط بچه‌ها، علاوه بر والدینشان، با این تجربه و آشنایی، حیرت‌انگیز بود و ظرفیت بالای این بستر در حوزه آموزش کودکان را به ما نشان می‌داد.