گزارشی از شرکت کنندگان در
نمایشگاه عروسکهای بومی در خانه هفتدست
تیرماه 1402 خانه هفتدست میزبان تولیدکنندگان عروسکهای بومی ایران بود. این نمایشگاه در روزهای پنجشنبه و جمعه 15 و 16 نخستین ماه سال برگزار شد.
در این دو روز 16 گروه از تولیدکنندگان عروسک های بومی به نمایش محصولات پرداختند و نمونهای از خدمات آموزشی خود را به بازدیدکنندگان ارائه کردند.
روز دوم یعنی روز جمعه روز شلوغتری بود؛ حیاط خانه هفتدست جایی برای بازی بود و با صدای کودکان و عروسکهای رنگارنگ پر شده بود. در این روز مراسم بارانخواهی همراه با عروسکهای آقای اکبر دولتی و تعدادی از افراد حاضر در جلسه اجرا شد و گروه کوچ هم که در حیاط امکان بازی های فکری کودکان را برنامه ریزی کرده بود نیز مورد استقبال خوبی قرار گرفت.
در ساعات پایانی روز دوم، یعنی از ساعت هفت تا 9 عصر نشست «بازآفرینی عروسکهای بومی» با حضور سه کارشناس؛ پوپک عظیمپور پژوهشگر و مولف کتاب عروسکهای بومی ایران، آزاده بیات از موزه عروسک و فرهنگ ایران و امیر سهرابی از موزه عروسک و اسباب بازی کاشان برگزار شد. در این نشست فیلمی از بهرام عظیمپور در مورد عروسکهای کمس مربوط به روستای کمس در سنقرکلیایی نمایش داده شد که مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. ازدحام جمعیت در هنگام نشست نشاندهنده علاقه جامعه مخاطب نسبت به این مباحث بود.
مراجعان با توجه به گرمای هوا پذیرایی شدند و فضایی شاد و دوستانه را در کنار عروسکهای بومی تجربه کردند و با بازیهای سنتی بوم و برزن اطراف سرزمینمان آشنا شدند. اکثر پیام ها درخواست تکرار نمایشگاه را داشتند. پس اگر شرکت در این گردهمایی را از دست دادید نگران نباشید، بلکه باید منتظر فرصت بعدی برای برپایی نمایشگاه عروسکها باشید.
گروههایی که در کنار خانه هفتدست میزبان این مراجعان بودند عبارت بودند از:
1-موزه عروسک و فرهنگ ایران
2-عروسک های بومی بلوچ، بیبوک
3-عروسک و اسباببازیهای چوبی چوب پا
4-کارگاه عروسکهای پاپیه ماشه بیخ درگاه
5-عروسک دست ساز محلی دوتوک
6-عروسک خانه مهرشید
7-خانم فرنگیس ناصری
8-اقای اکبر دولتی
9-عروسک های دست ساز زال
10- موزه عروسک واسباب بازی کاشان
11- موسسه شوق یادگیری کوچ
12- آتلیه یونا
13-موزه عروسک اوز